PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Aprīlis 2024

P O T C P S Sv
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Balsošana
Kādus bibliotēkas attālinātos pakalpojumus izmantojat visvairāk?

e-grāmatu bibliotēka 3td.lv

iespēja pasūtīt grāmatu elektroniski

bibliotekāra konsultācijas pa telefonu vai e-pastu

datubāze Letonika.lv

rakstu kopiju piegāde e-pastā

novadpētniecības kolekcijas materiāli

Apmeklētāji
Šodien: 1

Kopējais skaits: 1241524

Europe Direct centru pārstāvju tikšanās Kuldīgā

14. un 15. septembrī Europe Direct (ED) Austrumlatgale Preiļu kontaktpunkta pārstāves piedalījās ED centru sanāksmē “Tīklosimies Kuldīgā”, kur, sākot ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas Zanes Petres uzrunu, bagātīgā programmā tika veicināta Eiropas Savienības (ES) un demokrātijas vērtību apzināšanās. Kopā ar kolēģiem un pakalpojumu dizaina stratēģi Lieni Kupču tika izskatīti jautājumi par Dizaina domāšanas izmantošanu ED centru darbā, un, pateicoties Liepājas 7. vidusskolas direktora, pētnieka, Liepājas Universitātes profesora Pāvela Jura lekcijai “Demokrātija un pilsoniskā kompetence - fakti un viedokļi” lekcijai, tika aplūkoti pētījumi par jauniešu sociālo aktivitāti, piederību, identitāti.


Praktisko aktivitāšu daļā norisinājās Kuldīgas Digitālo inovāciju centra apmeklējums, kur vadītājs Artis Gustovskis iepazīstināja ar centra piedāvājumu un darbības jomām. Kuldīgas Demokrātijas festivāla veidotājs, filozofs, pētnieks Ģirts Jankovskis ED centru dalībniekus iesaistīja aktivitātē “Demokrātijas muzeja veidošana”, lai praktiski ieraudzītu Demokrātijas vēstnešus - simbolus arī sev apkārt. Kuldīgas ED centra vadītāja Maija Jankovskabija sarūpējusi “Demokrātijas sarunas” ar dažādu Kuldīgas iestāžu pārstāvjiem: Kuldīgas restaurācijas centra darbinieku, Kuldīgas senioru skolas vadītāju, Kuldīgas Attīstības aģentūras darbiniekiem, Kuldīgas novada pašvaldības pārstāvi un laikraksta “Kurzemes vārds” žurnālisti.


Noslēgumā Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele uz sarunu aicināja Kuldīgas izglītības iestāžu aktīvos jauniešus (t.sk Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas dalībniekus), kuri iesaistās ar ES saistītu jautājumu izprašanā un aktualizēšanā (tikšanās ar deputātiem un Erasmus + pārstāvjiem, intervijas ar vēlētājiem - senioriem, Demokrātijas sarunu rīkošana un piedalīšanās citās aktivitātēs).


Sveicam Kuldīgu ar Kuldīgas vecpilsētas iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā!


Sirsnīgi pateicamies ED Kuldīga kolēģēm par izzinošo programmu, kā arī īpašs paldies par sajūtu daļu: Alekšupītes izbrišanu un ekskursiju ar elektrobusiņu “Rumbabuss” pa Kuldīgas skaistākajām vietām - iesakām arī citiem!


22.09.2023

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites