PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Maijs 2024

P O T C P S Sv
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Balsošana
Apmeklētāji
Šodien: 1

Kopējais skaits: 1276792

Latvijas pagastu bibliotekāru 6. kongress “Pagasta bibliotēka – vieta kopienas attīstībai”


2021. gada 27. maijā tiešsaistē notiks Latvijas pagastu bibliotekāru 6. kongress “Pagasta bibliotēka – vieta kopienas attīstībai”. Kongresu organizē Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) un Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB), tā mērķis ir aktualizēt pagastu bibliotēku nozīmi valsts un pašvaldību infrastruktūrā, vietējo kopienu izaugsmē un ilgtspējīgas sabiedrības veicināšanā. Pasākuma nolūks ir arī stiprināt pagastu bibliotēkas un celt pagastu bibliotekāru pašapziņu, sekmējot pieredzes apmaiņu un diskusijas ar pašvaldību pārstāvjiem. 

Lai nodrošinātu veiksmīgu kongresa organizāciju, visiem kongresa dalībniekiem līdz 24. maija plkst. 13.00 ir jāveic reģistrācija, aizpildot tiešsaistes anketu.

Kongress būs skatāms tiešraides veidā kongresa organizatoru un sadarbības partneru “Facebook” un “YouTube” kontos: LNB “YouTube” kontāLNB “Facebook” kontāLBB “Facebook” kontā un Latvijas Pašvaldību savienības tīmekļvietnē.

Kongresa programma
 

Vairāk lasiet šeit...

20.05.2021

Nedēļas LNB preses apskats

Nedēļas apskatā : Par Bibliotēku nedēļu, kā arī nozares lomu administratīvi teritoriālās reformas ietvaros Jēkabpils reģionā un Neretas novadā ; saruna ar Bērzpils pagasta bibliotēkas vadītāju Annu Griestiņu.

Lasiet šeit...

18.05.2021

Nedēļas LNB preses apskats

Šīs nedēļas apskatā : Latvijas Dizaina gada balvas 2021 kandidātu vidū LNB ar divām nominācijām kategorijā vides un interjera dizains; par Latvijas Literatūras gada balvu (LALIGABA) - tekstā arī literatūrkritiķes un LNB digitālās pētniecības attīstības projektu vadītājas Andas Baklānes viedoklis; intervija ar LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta direktori Daci Bulu; par digitālo saziņu un valodu; par digitālajām prasmēm, kā arī jaunākais no Latvijas publiskajām bibliotēkām.

Lasiet šeit...

11.05.2021

Literatūras ceļvedis - aprīļa numurs

“Literatūras ceļveža” aprīļa numurs ceļo pie saviem lasītājiem laikā, kad optimismu vieš apziņa - viss gada gaišākais un košākais cēliens vēl priekšā. Aprīlis bagāts ar daudziem slaveniem ar literatūru saistītās jomas jubilāriem, tomēr īpaši šomēnes vēlamies izcelt rakstnieku Jāni Ezeriņu viņa tik nozīmīgajā 130 gadu jubilejā. Cits rakstnieks – Andris Akmentiņš – romānu sērijā “Es esmu…” uzrakstījis apbrīnojami saistošu un dzīvelīgu romānu “Meklējot ezeriņu” par izcilo rakstnieku, kura radošais uzrāviens iezīmējās tieši pirms 100 gadiem. Ar romānu savā ziņā mests izaicinājums nākamajām paaudzēm: kā tagad, kad esam Ezeriņu gandrīz atraduši (ja tas vispār iespējams), to atkal nepazaudēt vēl vismaz 130 gadus. 

Otra numura tēma, ko vēlamies izcelt – mūsu mājas bibliotēkas. Precīzāk – to saturs, apjoms, ilgmūžība, nākamām paaudzēm atstājamais mantojums. Aizdomāties par to rosina poļu esejista Marčina Vihas ārēji necilā grāmatiņa “Lietas, kuras es neizsviedu”. Vēstījuma centrā – grāmatas, arī citas visdažādākās lietas, kas mūsu tuviniekiem reiz bijušas gana nozīmīgas. Un tomēr – cik daudz no tām varam un vajag saglabāt? Kā tās padarīt saistošas un nozīmīgas savas dzimtas turpinātājiem? Vai reizēm saviem tuviniekiem neuzliekam pārāk lielu atbildību – izšķiršanos par šo lietu likteni brīdī, kad mūsu vairs nebūs? Kur ir robeža un kā to vispār var izvērtēt? Pievienojamies autoram un aicinām par visu to aizdomāties.

Jaunākais numurs pieejams šeit...

27.04.2021

Nedēļas LNB preses apskats

Nedēļas apskatā : Par Valsts prezidenta kancelejas, LNB un Latvijas Nacionālā arhīva piemiņas pasākumu 14.jūnija deportētajiem; Latvijas zinātnisko institūciju novērtējums (LNB saņēmusi 4 balles); par LNB un LU Vēstures un filozofijas fakultātes konferenču ciklu "Latvijas valstiskuma idejas vēsturiskais ceļš kopējā Eiropas kultūras telpā"; par "Skaļajām lasīšanas sacensībām" un "Bērnu, jauniešu un vecāku žūriju"; par LNB Atbalsta biedrības vadītājas Kārinas Pētersones un Ilzes Būmanes grāmatu "Valstsvīrs Anatolijs Gorbunovs"; pētījums par pandēmijas ietekmi uz grāmatu izdošanu - situācija Lietuvā; par Latvijas Literatūras gada balvu (LALIGABA); par Datu nesēju atlīdzību; LNB Meditācijas telpas vadītājs Ilmārs Latkovskis par to, kas nepieciešams meditācijas uzsākšanai, kā arī ieskats publisko bibliotēku aktivitātēs.

Lasiet šeit...

27.04.2021

Preiļu reģiona publisko bibliotēku darbinieku seminārs

2021.gada 23.aprīlī  plkst.10.30 

Preiļu reģiona publisko bibliotēku darbinieku seminārs

 tiešsaistē, Zoom platformā 

 

Darba kārtība: 

- Aktuāli bibliotēku darba jautājumi.

12.00

"Grāmatu dārzā". Grāmatu apskats. Sarunas ar kultūras žurnālisti Liegu Piešiņu.

 

22.04.2021

Nedēļas LNB preses apskats

Nedēļas apskatā : Par "Lielajiem lasīšanas svētkiem" un "Bērnu, jauniešu un vecāku žūriju" ; par nepieciešamību veicināt "pilotprojektus" kultūras dzīves atdzīvināšanai.

Lasiet šeit...

19.04.2021

Latvijas Bibliotēku festivāls "Darīt neticamo!"


Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) aicina uz Latvijas Bibliotēku festivālu, kurš notiks 14. un 15. aprīlī tiešsaistē – platformā “Zoom”. Jau otro gadu gadskārtējie bibliotekāru svētki notiks attālināti. Festivāla pirmajā dienā notiks Latvijas bibliotekāru 21. konference, savukārt  otro dienu – Bibliotēku ideju tirgu – ievadīs LNB Atbalsta biedrības direktores Karinas Pētersones stāsts par Biedrības jaunāko projektu Iedvesmas bibliotēka

Gan festivāla, gan tam sekojošās Bibliotēku nedēļas tēma ir Darīt neticamo!.

Konferences programma 

Bibliotēku ideju tirgus programma

10.04.2021

Latvijas Bibliotēku portāls

Pieejams Latvijas Bibliotēku portāla marta rakstu apkopojums

Lasiet šeit...

07.04.2021

Preiļu reģiona publisko bibliotēku darbinieku seminārs tiešsaistē, Zoom platformā

2021.gada 26.martā plkst.9.30 

Preiļu reģiona publisko bibliotēku darbinieku seminārs

 tiešsaistē, Zoom platformā 

Darba kārtība:

- Latvijas publisko bibliotēku darbs 2020.gadā. Diskusijas LNB.

- Preiļu reģiona pagastu bibliotēku darbs 2020.gadā. Mājas darbu prezentācijas.

  •       Preiļu novads
  •       Aglonas novads
  •       Riebiņu novads
  •       Vārkavas novads

25.03.2021

<< < 14 | 15 | 16 | 17 | 18 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites