PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Aprīlis 2024

P O T C P S Sv
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Balsošana
Apmeklētāji
Šodien: 956

Kopējais skaits: 1245177

Virtuālā trešdiena bibliotekāriem: bibliotēku datu attīstība


2022. gada 30. martā plkst. 11.00 notiks “Virtuālā trešdiena bibliotekāriem”, kas būs veltīta datu tēmai – bibliotēku datu veidošanai, uzturēšanai un attīstībai.
Visus interesentus aicinām pieslēgties pasākuma tiešraidei LNB “Facebook” lapāLNB Bibliotēku attīstības centra “Facebook” lapā un LNB “YouTube” kanālā. Pasākums ilgs aptuveni stundu, iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama.
Vairāk informācijas...

29.03.2022

Balsojam par “Gada notikumu Latvijas bibliotēkās 2021”!


Visu nedēļu būs atvērts balsojums par LBB Gada balvas nomināciju "Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2021". Balsošanā piedalās tikai bibliotekāri un bibliotēku nozares paŗstāvji. Balsot drīkst vienu reizi, atdodot savu balsi par ne vairāk kā 5 notikumiem.

Balsošanas anketa un informācija par pieteiktajiem notikumiem pieejama šeit...

29.03.2022

Nedēļas LNB preses apskats

Šīs nedēļas apskatā : Informācija par noslēguma pasākumu LNB Ziedoņa zālē “Lielie lasīšanas svētki” 2021., informācija par Ivara Drulles izstādi izstāde “Sevišķi svinīgs vakars” izstāžu cikla, kurā mākslinieki piedāvā jaunu skatījumu uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumu ietvaros. Šajā izstādē bibliotēkas sīkiespieddarbu kolekcija – XX gadsimta 30. gadu cirka programmas un ēdienkartes. Raksti par bērnu, vecāku un jauniešu žūriju, Nacionālās skaļās lasīšanas sacensību, Digitālo prasmju nedēļas norisi Limbažu novada bibliotēkās un Ventspils Digitālajā centrā projekta BIBLIO – digitālās prasmes un kompetences Eiropas bibliotekāriem. Ļaudonas pagasta bibliotēkas vadītājas vietu pēc amata konkursa noslēguma ieņem Ieva Skušķe. Grāmatu pakomāts arī Talsu Galvenajā bibliotēkā. Ērģemes bibliotēka veido novadpētniecības stendu Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgū izdevniecība "Liels un mazs" atzīta par gada labāko bērnu grāmatu izdevēju Eiropā.

Lasīt vairāk...

29.03.2022

Lekcija un praktiskā nodarbība “Radošums digitālajā vidē"


Digitālās nedēļas lekcija un praktiskā nodarbība “Radošums digitālajā vidē" 25.martā.
Tiešsaistē: ZOOM platformā.  Pieteikšanās šeit...

*Pieteikšanās līdz 23.marta plkst 16.00

23.03.2022

Tīmekļseminārs "Drošība, medijpratība un emocionālā inteliģence krīzes situācijās"

22. martā plkst. 10.00–15.00 tiešsaistē, platformā "Zoom", notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības centra ar Kultūras ministrijas un Aizsardzības ministrijas atbalstu rīkots medijpratības tīmekļseminārs "DROŠĪBA, MEDIJPRATĪBA UN EMOCIONĀLĀ INTELIĢENCE KRĪZES SITUĀCIJĀS".
Semināra mērķis ir iepazīstināt bibliotēku darbiniekus ar priekšnoteikumiem drošības stiprināšanai kā fiziskajā, tā informatīvajā telpā ikdienā un krīzes situācijās, informēt par Aizsardzības ministrijas izstrādāto materiālu “72 stundas”, kā arī sniegt praktiskus dažādu nozaru profesionāļu padomus medijpratībā, informācijas apstrādē un psiholoģijā, stiprinot bibliotekāra kā drošākas kopienas veidotāja lomu savā reģionā.

Semināra programma
Reģistrācija semināram

15.03.2022

AICINA BIBLIOTĒKAS PIEVIENOTIES "GRĀMATU STARTAM"


Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrība aicina ikvienu bibliotēku pievienoties "Grāmatu startam" – lasīšanas veicināšanas programmai pirmsskolas vecuma bērniem. 

LNB Bērnu literatūras centra radītais un LNB Atbalsta biedrības īstenotais "Grāmatu starts" ir iepazīšanās ar bibliotēku 3–4 gadus veciem mazuļiem un viņu ģimenēm. Tā ir lasīšanas veicināšanas programma, kas šodien uzrunā nākotnes lasītājus un bibliotēku apmeklētājus.
Priecāsimies redzēt jaunas bibliotēkas "Grāmatu starta" dalībnieku vidū!

Lasīt vairāk...

15.03.2022

“Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021” noslēguma pasākums - Lielie lasīšanas svētki

18.martā  plkst. 14.00-16.00 aicinām visus interesentus virtuāli pievienoties Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zāles studijai, kur norisināsies lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021” noslēguma pasākums - Lielie lasīšanas svētki.
Svētkos, kā ik katru gadu, tiks apbalvoti aizvadītā gada visaugstāk novērtēto grāmatu autori, ilustratori, tulkotāji un izdevēji.
Lielos lasīšanas svētkus  varēs vērot attālināti LNB _Facebook_vai _YouTube_ vietnē.

14.03.2022

Nedēļas LNB preses apskats

Nedēļas preses apskatā: par krājuma "Dziesmu vītols" prezentāciju LNB, projekts "Šalle Latvijai" ; par kultūras atlabšanu pēc ierobežojumu atcelšanas ; e-grāmatu bibliotēka "3td.lv" svin trīs gadu jubileju ; "No lūgšanu nama līdz bibliotēkai " - par Kuldīgas galveno bibliotēku ; saruna ar Vaidavas pagasta bibliotēkas vadītāju Ingunu Dukuri ; 2021. gads Valkas bibliotēkā, kā arī citas aktualitātes publiskajās bibliotēkās.

Lasīt vairāk...

07.03.2022

Ieteikumi bibliotekāriem kā strādāt ar bērniem un jauniešiem, kuriem ir speciālās vajadzības

Publiskās bibliotēkas savos gada pārskatos un skolu bibliotēkas ikgadējās tiešsaistes anketās atzīst, ka bibliotekāriem trūkst zināšanu par to, kā strādāt ar bērniem un jauniešiem, kuriem ir speciālās vajadzības. 

Lasīt vairāk...

07.03.2022

Latvijas Bibliotēku portāla februāra rakstu apkopojums


Raksta apkopojumā aicinām iepazīties ar ziņām par šādām tēmām:

  • Atbalstīsim Ukrainas tautu!
  • Jauns raidījums “Grāmatai pa pēdām. Latviešu grāmatai 500”
  • Bibliotēkas – medijpratības veicinātājas Somijā
  • Jauni kaimiņvalstu daiļliteratūras tulkojumi bagātina Latvijas un Lietuvas bibliotēku krājumus
  • EBLIDA un Latvijas Nacionālā bibliotēka publisko “Otro Eiropas ziņojumu par ilgtspējīgu attīstību un bibliotēkām”
  • Gatavojoties Latvijas Bibliotēku festivālam
  • Profesionālo publikāciju apskats: Latvijas Nacionālā digitālā bibliotēka

       Lasīt vairāk...

 

02.03.2022

<< < 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites