PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Maijs 2024

P O T C P S Sv
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Balsošana
Apmeklētāji
Šodien: 1

Kopējais skaits: 1267564

LNB Preses apskats 10.05.2024.


Preses apskatā ŠEIT lasiet: Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklās Rīgas Fotogrāfiju biennāles 2024 izstādi "Radi/rādi citu pasauli! Fotomontāža Latvijas presē starpkaru posmā"; Latvijas Nacionālā bibliotēka izsludinājusi bibliotēku un skolu pieteikšanos lasīšanas veicināšanas programmai "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2024"; Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā izstāde "Senākais bibliotēkā" LNB iniciētā pasākuma cikla "Latviešu grāmatai 500" ietvaros; par izstādēm Mazsalacas pilsētas bibliotēkā un Pļaviņu bibliotēkā, kas tapušas sadarbībā ar LNB un LNB Atbalsta biedrību; Siguldas novada bibliotēkas plāno atvērt vasaras āra lasītavas; Smiltenes bibliotēka organizē nodarbību "Mākslīgā intelekta radītie teksti, attēli un videoizklaide, praktiski noderīgi vai krāpniecības risks?" Digitālās nedēļas ietvaros; u.c. Latvijas publisko bibliotēku aktualitātes un jaunumi.

14.05.2024

LNB preses apskati

LNB preses apskati par aktuālo nozarē:

02.05.2024

Latvijas Bibliotēku portāla aprīļa rakstu apkopojums

Bibliotēku portāla mēneša rakstu apkopojums: ŠEIT

02.05.2024

Literatūras ceļvedis - jauns numurs

“Literatūras ceļvedis” steidz pie grāmatu lasītājiem ar jaunu, pavasarīgi iedvesmojošu grāmatu piedāvājumu – daudzveidīgiem raibas tematikas tekstiem, pavasarīgi krāsainiem un košiem grāmatu vākiem un ilustrācijām.

Jaunā numura priekšvārda ieskatā pirms pāris mēnešiem veiktās “Literatūras ceļveža” novērtējuma aptaujas rezultāti.

Jaunākais numurs pieejams: ŠEIT

02.05.2024

Nedēļas LNB preses apskats_ 28.03.

Preses apskatu par aktuālo nozarē: ŠEIT

Preses apskatā lasiet: par Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības projekta "Iedvesmas bibliotēka" īstenošanu Valgundes bibliotēkā; par LNB kustības "Restarts lasīšanai" uzsākšanu lasītprasmes veicināšanai Latvijā; par Rekovas bibliotēkas lasītāju iesaistīšanos LNB "Nacionālās skaļās lasīšanas sacensībās"; interviju ar LNB padomnieku arhitektūras un kultūrpolitikas jautājumos Jāni Dripi; par Ogres Centrālās bibliotēkas pakalpojumiem un interjeru; interviju ar Vecumu bibliotēkas vadītāju Aiju Locāni; u.c. Latvijas bibliotēku aktualitātes.

04.04.2024

LNB Preses apskats_22.03.

Preses apskatu par aktuālo nozarē: ŠEIT

Preses apskatā lasiet: par tipogrāfa Kristofa Plantēna iespiedpreses kopijas gaidāmo atklāšanu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā; laikraksta "Kultūrzīmes" redaktores Gunas Rozes slejā minēta LNB un norišu kopa "Latviešu grāmatai 500"; par grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele" balvu pasniegšanu; Gāliņciema bibliotēkas bijušās telpas gaida jaunus nomniekus; par Veselavas bibliotēkas pārcelšanos uz jaunām telpām; par Turlavas bibliotēkas darbības pilnveidošanu; par dzimtās latgaliešu valodas dienas atzīmēšanas pasākumiem Pušmucovas bibliotēkā; par Ventspils bibliotēkas piedāvātajiem pakalpojumiem; laikrakstam “Tēvzemīte”-30; Ulbrokas bibliotēkas vadītāja Daiga Brigmane par novada kultūrvēsturisko saturu periodiskajos izdevumos; Ulbrokas bibliotēkā noritējusi kultūras žurnālistes Liegas Piešiņas vadītā tikšanās ar ukraiņu literatūras tulkotāju Māru Poļakovu; u.c. bibliotēku aktualitātes.

04.04.2024

LNB Preses apskats_15.03.

Preses apskatu par aktuālo nozarē: ŠEIT

Preses apskatā lasiet par: Lielajiem lasīšanas svētkiem Talsos; "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2023" grāmatu kolekcijas lasīšanas noslēgumu Vangažos; Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas 500. gadadienas svinībām; pirmsskolas vecuma bērnu iepazīstināšanu ar Ulbrokas bibliotēku; jaunas bibliotēkas ēkas nepieciešamību Liepājas Centrālajai zinātniskajai bibliotēkai; Ugāles bibliotēku mazāko lasītāju iepazīšanos ar M. Stārastes darbiem; ģimenes lasīšanas dienu Daudzeses pagasta bibliotēkā; klubiņa "Parunāsim par...dzīvi?!" tikšanos Pāles bibliotēkā; novadpētnieku tikšanos Lādezera bibliotēkā; izstādēm Remtes, Lustriņu un Kuldīgas galvenajā bibliotēkā; Līgo pagasta bibliotēkas pārcelšanu uz kultūras nama telpām; Dienvidkurzemes novada bibliotēkas bibliotekāri Dinu Kopštāli; Padures bibliotekāres vadītājas Sigitas Iršas mācību vizīti Zviedrijā.

18.03.2024

15. marta semināra programma


Preiļu novada publisko un skolu bibliotekāri tiek aicināti uz semināru Preiļu Galvenajā bibliotēkā

13.03.2024

Literatūras ceļvedis - jauns numurs


Kā jau ierasts, LNB turpinājumizdevuma “Literatūras ceļvedis” gada pirmais numurs lasītājus sasniedz, kad gads jau “uzņēmis apgriezienus” visās mums svarīgajās darba jomās un virzienos. Aiz muguras – saspringtais plānu un atskaišu periods, bet priekšā – jaunas idejas, projekti un citi neskaitāmi darbi, tajā skaitā – daudz nesen izdotu, vien izlasīt un novērtēt nepagūtu, bet vēl vairāk – tikai izdevniecību plānos esošu un plauktus vēl nesasniegušu grāmatu, kuras gaida tikšanos ar jums – saviem lasītājiem.

 

Jaunais numurs pieejams: https://www.literaturascelvedis.lv/par-gramatam/categories/janvāris/februāris-2024

 

11.03.2024

LNB preses apskats_08.03.

Preses apskats par aktuālo nozarē: ŠEIT

Preses apskatā lasiet par: Izdevniecības "Zvaigzne ABC" īpašnieces Vijas Kilblokas viesošanos Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā; Talsu Galvenās bibliotēkas ilggadējo bibliogrāfi Silviju Skromuli; Sēklu maiņas punkta izveidi Gulbenes novada bibliotēkā; Tikšanos ar ilustratori, bērnu grāmatu autori Rebeku Lukošus Alojas Ausekļa vidusskolā; Grāmatu apmaiņas pakalpojumu uzsākšanu Ādažu un Carnikavas bibliotēkās; Novadpētniecības darbu Valmieras bibliotēkā; Ingridas Tāraudas dzejoļu-haiku krājuma un pastkaršu kolekcijas "Drupanenis" klajā nākšanas svētkiem Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā; "Digitēkas" atklāšanu Madonas novada bibliotēkā; grāmatu izdevēja un kolekcionāra Valtera Dakšas viesošanos Saldus novada bibliotēkā; Rakstības attīstību antīkajā pasaulē un pirmajām bibliotēkām.

11.03.2024

1 | 2 | 3 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites