PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Aprīlis 2024

P O T C P S Sv
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Balsošana
Kā jūs vērtējat ES "zaļā kursa" politiku?

pilnībā atbalstu, par to jau sen bija jādomā

ir dažas labas idejas, kuras atbalstu

neatbalstu, viss tāpat ir kārtībā

neinteresējos par šo jautājumu

Apmeklētāji
Šodien: 1447

Kopējais skaits: 1238889

Globālo faktoru ietekme no inflācijas vēl neatkāpjas

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem patēriņa cenu līmenis janvārī bija par 0.3% zemāks nekā pirms gada. No vienas puses šādu gada inflācijas līmeni varētu vērtēt kā negaidīti zemu, ņemot vērā, piemēram, akcīzes pieaugumu degvielai un pakāpenisku ienākumu kāpumu, taču jāņem vērā, ka turpinājās globālo resursu cenu kritums. Janvāra inflāciju ietekmēja arī netipisks tūrisma pakalpojumu cenu kritums.

Lasīt tālāk>>>

16.02.2016

Infografika "Situācija valstīs ar ievērojamu patvēruma meklētāju skaitu"

 

 

 

 

 


 

11.02.2016

2016. – Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības gads

2016. gadā Latvija prezidē Baltijas valstu trīspusējās sadarbības ietvaros – Baltijas Asamblejā un Baltijas Ministru padomē, kā arī koordinē Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību NB-8 ietvaros.
Ievērojot pašreizējos izaicinājumus Eiropā un pasaulē, 2016. gadā Latvijai ir iespēja arī šajos tradicionālajos Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības ietvaros mērķtiecīgi strādāt pie drošības stiprināšanas reģionā, katrā no tiem fokusējoties uz konkrētām sadarbības prioritātēm.

Lasīt vairāk>>>

11.02.2016

Izsludināts Kopējās latviešu un igauņu valodu popularizēšanas balvas konkurss

Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministrijas izsludina ikgadējo Kopējās latviešu un igauņu valodu popularizēšanas balvas (Valodu balva) konkursu. Saskaņā ar nolikumu balvai var pieteikt tulkotājus, latviešu valodas skolotājus Igaunijā un igauņu valodas skolotājus Latvijā, kā arī latviešu un igauņu valodu pētniekus par to ieguldījumu valodas popularizēšanā 2015. gadā.
Lasīt vairāk>>>

Pieteikumus konkursam var iesūtīt Ārlietu ministrijai elektroniski uz e-pastumfa.cha@mfa.gov.lv vai pa pastu ar norādi “Valodu balvai līdz 2016. gada 11. martam (ieskaitot). Ar konkursa nolikumu un pieteikuma anketu var iepazīties ŠEIT

11.02.2016

112 diena Latvijā

 

 

11.februārī visā Eiropas Savienībā atzīmē vienotā ārkārtas notikumu tālruņa 112 dienu, lai veicinātu sabiedrības informētību par šo numuru, uz kuru zvanot iespējams saņemt operatīvo dienestu palīdzību visā ES.

 

 

11.02.2016

Pagarināts pieteikšanās termiņš Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvai

Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvas mērķis ir veicināt Eiropas apziņas veidošanos jauniešu vidū un viņu līdzdalību Eiropas integrācijas projektos. 
Balvu piešķir jauniešu projektiem, kas sekmē saprašanos, veicina kopīgas eiropeiskās identitātes izjūtas veidošanos un sniedz praktiskus piemērus par eiropiešu kā vienas kopienas locekļu dzīvi.
Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvu kopīgi un ik gadu piešķir Eiropas Parlaments un Āhenes pilsētas Starptautiskās Kārļa Lielā balvas fonds.
Balva par labāko projektu ir EUR 5000, par otro vietu - EUR 3000 un par trešo vietu - EUR 2000. Trim fināla laureātiem daļa no balvas būs arī uzaicinājums viesoties Eiropas Parlamentā (Briselē vai Strasbūrā). Turklāt izraudzītos visu  28 valstu projektu pārstāvjus uzaicinās piedalīties četru dienu ceļojumā uz Āheni, Vācijā.
Balvas par trim labākajiem projektiem pasniegs Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs un Āhenes pilsētas Starptautiskās Kārļa Lielā balvas fonda pārstāvis.

11.02.2016

Ir iznācis Europe Direct informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais izdevums Nr.2

 

Mēs turpinām informēt par Eiropas Savienības aktualitātēm, finansējuma iespējām projektiem un veiksmīgākajiem piemēriem Ludzas, Krāslavas, Preiļu un Rēzeknes novados un pilsētās.

Šajā numurā Jūs varat iepazīties ar sekojošiem tematiem:
* Aizvadīta konkursa Eiropas Savienība / 28 dalībvalstis spēle - ES Rēzeknē;
* Rēzeknē atklāta renovētā koka arhitektūras pērle - Zaļā sinagoga - ES Rēzeknē;
* Izraēlas vēstniece novērtēja mūsu amatnieku darinājumus - ES Ludzā;
* Norvēģijas vēstnieks apskata restaurēto Ludzas sinagogu - ES Ludzā;
* Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk novērtē ES fondu investīcijas
* Jauna profesija: ātri, BEZ maksas un visā Latvijā!

 

08.02.2016

EK pozitīvi novērtē Latvijas ekonomikas attīstību

Eiropas Komisija (EK) 4.februārī ir publiskojusi kārtējās ekonomikas prognozes, kas paredz nelielu ekonomiskās izaugsmes paātrināšanos eirozonā 2016.gadā un atzinīgi novērtē Latvijas pēdējā laika ekonomikas attīstību, paaugstinot tās 2016.gada izaugsmes prognozi līdz 3,1%. 

Lasīt vairāk>>>

05.02.2016

Ir iznācis Europe Direct informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais izdevums Nr.1
Mēs turpinām informēt par Eiropas Savienības aktualitātēm, finansējuma iespējām projektiem un veiksmīgākajiem piemēriem Ludzas, Krāslavas, Preiļu un Rēzeknes novados un pilsētās.
Šajā numurā Jūs varat iepazīties ar sekojošiem tematiem:
* Globālā izglītība - par pasauli mūsos un mums pasaulē - ES Rēzeknē;
* Malnavas koledžā gadu noslēdz ar izlaiduma svētkiem - ES Ludzā;
* Divarpus gadus biedrība Preiļu NVO centrs - īsteno Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) projektu - ES Preiļos;
* Projekta Apskāviens nākotnei dalībnieki apmeklē Itāliju - ES Rēzeknē;
* Piesaki grupas vizīti ES mājā - aktuālas un interaktīvas lekcijas par ES:
* Kur paliek nodokļos samaksātie līdzekļi 2016. gadā?

Ja gribat, lai arī par Jūsu pieredzi uzzinātu Austrumlatgalē, ja Jums ir jautājumi par ES, rakstiet Ilonai vai Veltai: ilona.skorodihina@gmail.com , veltapopa@inbox.lv

Uzziņai: EUROPE DIRECT ir visu Eiropas Savienību aptverošs tīkls, kas ļauj iedzīvotājiem saņemt nepieciešamo informāciju un sazināties ar Eiropas Komisiju savas dzīvesvietas tuvumā.

02.02.2016

Projektu atbalsta programma ”Par aktīvu dzīvesveidu” jeb ”Wake Your Body Grants”

Mazkustīgs dzīvesveids ir visas pasaules, tai skaitā, arī Latvijas problēma, kas ietekmē iedzīvotāju veselību un nereti izraisa arī nopietnas slimības. Saskaņā ar LR Veselības ministrijas un Slimības profilakses un kontroles centra datiem vien 33% Latvijas iedzīvotāju brīvo laiku pavada fiziski aktīvi. Turklāt 50% iedzīvotāju vecumā no 24 gadiem ir vērojama aptaukošanās problēma.  Lai veicinātu aktīvu dzīvesveidu Latvijā, kā arī tās kaimiņvalstīs Coca-Cola Foundation sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju 2015.-2016. gadā īsteno projektu atbalsta programmu ”Par aktīvu dzīvesveidu” jeb  ”Wake Your Body Grants”.

Lasīt tālāk>>>

26.01.2016

<< < 25 | 26 | 27 | 28 | 29 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites