PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Maijs 2024

P O T C P S Sv
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Balsošana
Kā jūs vērtējat ES "zaļā kursa" politiku?

pilnībā atbalstu, par to jau sen bija jādomā

ir dažas labas idejas, kuras atbalstu

neatbalstu, viss tāpat ir kārtībā

neinteresējos par šo jautājumu

Apmeklētāji
Šodien: 1129

Kopējais skaits: 1249894

Atbalstīs inovāciju ieviešanu zivsaimniecībā un akvakultūrā

Lai veicinātu zināšanu pārnesi zivsaimniecībā un inovāciju ieviešanu ražošanā, valdība otrdien, 29.martā, apstiprināja grozījumus valsts un ES atbalsta piešķiršanas kārtībā pasākumā “Inovācija”.Zivsaimniecības uzņēmumiem nav ilgstošas prakses jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādē sadarbībā ar zinātnes iestādēm. Lai nezaudētu tirgus pieprasījumu un iespējas produkcijas realizācijai un darbotos efektīvāk, vienlaikus nodrošinot konkurētspēju, ir nepieciešams veikt pētījumus un ieviest jaunas tehnoloģijas.

Lasīt vairāk>>>

30.03.2016

LM pilnveidos pasākumus bezdarbnieku atbalstam

Cilvēkiem, kas ilgstoši ir bez darba, paredzēta virkne atbalsta pasākumu, kas veicinās bezdarbnieku motivāciju, kā arī iesaisti aktīvajos nodarbinātības pasākumos un iekārtošanos piemērotā pastāvīgā darbā. Aktivitātes īstenos Eiropas Sociālā fonda projekta „Atbalsts ilgstošajiem bezdarbniekiem” ietvaros.

Lasīt vairāk>>>

30.03.2016

Šteinbuka: ir nepiedodami, ka Latvija kavējas ar ES fondu apguvi

 

Ir nepiedodami, ka Latvija kavējas ar jaunā perioda Eiropas Savienības (ES) fondu apguvi un nav nodrošināta vienmērīga finansējuma plūsma, sacīja EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Lasīt vairāk>>>

 

30.03.2016

Latvijai prognozējams visu pieejamo ES fondu investīciju ieguldījums

 

Otrdien, 22. martā, Ministru kabinetā (MK) tika apstiprināts Finanšu ministrijas (FM) regulārais informatīvais ziņojums par Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda, Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta, Norvēģijas finanšu instrumenta un Latvijas un Šveices sadarbības programmas investīciju progresu līdz 2015. gada 31.decembrim. ES fondu 2007.–2013. gada plānošanas perioda slēguma posmā prognozējams, ka Latvija būs spējusi pilnībā izmantot visas plānošanas periodā pieejamās ES fondu atbalsta investīciju iespējas.

Lasīt vairāk>>>

24.03.2016

Mazākumtautību praktiskā līdzdalība Latvijā: cerīgi!

Lai Latvija būtu spēcīga, droša, labklājīga valsts, tai vajadzīgi visi tās iedzīvotāji. Taču bieži dzirdam, ka mazākumtautību kopienu cilvēki Latvijā daudz mazāk iesaistās dažādās nevalstiskajās organizācijās un pilsoniskās sabiedrības norisēs. Biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse” ar Kultūras ministrijas atbalstu organizē praktisku meistarklasi, kuras mērķis ir  - praktiski un iedvesmojoši aktivizēt mazākuma tautību organizāciju darbu, noskaidrot viņu problēmas un izaicinājumus, kas traucē līdzdarboties un izmantojot eLPA resursus tās atbalstīt, risinot šis problēmas.

Lasīt vairāk>>> 

24.03.2016

Uzraksti eseju - nopelni naudu...

 

Izsludina Latvijas mēroga eseju konkursu jauniešiem “Latvijas nākotne … Eiropā”

Jaunieši, vecumā līdz 35 gadiem, tiek aicināti uzrakstīt un iesniegt līdz š.g. 30.novembrim argumentētu eseju – kurā no 3000 līdz 5000 vārdu – par to, kāda būs Latvijas loma un kā tā attīstīsies jaunajā Eiropas Savienības (ES) valstu saimē līdz 2030.gadam, ņemot vērā Lielbritānijas izstāšanos no 28 valstu ES 2019.gadā. Esejas autoram, īsumā raksturojot problēmas Latvijā Eiropas Savienības kontekstā, pēc saviem ieskatiem jāpiedāvā konkrētus priekšlikumus šo problēmu risināšanā, rēķinoties ar Baltajā grāmatā par Eiropas nākotnipiedāvāto scenāriju ieskicējumus. Esejai jābūt autora paša oriģināldarbam un tā nedrīkst būt iepriekš publicēta.

18.10.2017

Viens zīmols, dažāda kvalitāte: EP deputāti risina negodīgas pārtikas prakses problēmas

Vienāds iepakojums, bet zemāka kvalitāte. Pārtika dažādās ES dalībvalstīs nav vienādas kvalitātes pat tad, ja nāk no viena zīmola ražotāja. Jautājumu apspriež EP Iekšēja tirgus komiteja.
 
 

18.10.2017

Endokrīnās sistēmas bojātāji : cilvēku veselībai jābūt prioritātei

EP pieprasa, lai tiktu pārbaudīts, vai pesticīdi satur vielas, ka rada endokrīnās sistēmas traucējumus: “Bērnu un bišu aizsardzība ir daudz svarīgāka, nekā īstermiņa ekonomiskie ieguvumi.”
4. oktobrī deputāti bloķēja Eiropas Komisijas priekšlikumu, kas paredzēja, ka dažas ķīmiskās vielas pesticīdos nebūs jāidentificē kā endokrīnie disruptori, lai gan daļa no tām ir radītas tieši ar mērķi ietekmēt organisma endokrīno sistēmu.

18.10.2017

Ir iznācis Europe Direct informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais izdevums Nr.5.



Mēs turpinām informēt par Eiropas Savienības aktualitātēm, finansējuma iespējām projektiem un veiksmīgākajiem piemēriem Ludzas, Krāslavas, Preiļu un Rēzeknes novados un pilsētās.
Jaunākais informatīvais izdevums ir apskatāms šeit: Ziņu lapa Nr.5

Šajā numurā Jūs varat iepazīties ar sekojošiem tematiem:
· Piesakies erudīcijas sacensībām Eiropas pieccīņa!
· Konkurss Dižprojekts - radoši un drosmīgi risinājumi lauku attīstībai - ES Krāslavas novadā
· Aktivitātes globālajā izglītībā Rēzeknes novada projektā Globālās skolas: EYD 2015
· Preiļu novada Sociālā dienesta īstenotais atbalsts trūcīgām, ārkārtas un krīzes situācijā nonākušām ģimenēm 2015. gadā
· Ulda Šalajeva vieslekcija par darba un prakses iespējām ES iestādēs
· Akcija ATPAKAĻ UZ SKOLU 2016
· Eiropas eksāmens
· EP būtiski ierobežos plastmasas maisiņu patēriņu

22.03.2016

Tiek izsludināta pieteikšanās BAFF stipendijai praksei un pētniecībai ASV

 

Līdz 2. aprīlim studenti, nesenie augstskolu absolventi un pētnieki aicināti pieteikties Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) stipendijām un atbalsta programmām, kas veicina zināšanu apmaiņu starp Baltijas valstīm un ASV.
Īstenojot Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda mērķi – attīstīt sadarbību starp Baltijas valstīm un ASV, Baltijas valstu studentiem, neseniem augstskolu absolventiem un pētniekiem tiek piedāvātas vairākas zināšanu apmaiņu veicinošas programmas.

Lasīt vairāk>>>

18.03.2016

<< < 22 | 23 | 24 | 25 | 26 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites