PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Maijs 2024

P O T C P S Sv
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Balsošana
Kā jūs vērtējat ES "zaļā kursa" politiku?

pilnībā atbalstu, par to jau sen bija jādomā

ir dažas labas idejas, kuras atbalstu

neatbalstu, viss tāpat ir kārtībā

neinteresējos par šo jautājumu

Apmeklētāji
Šodien: 1467

Kopējais skaits: 1253365

Eirobarometra aptauja - Eiropas iedzīvotāju prioritātes

 

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta veikto Eirobarometra aptauju, iedzīvotāji uzskata, ka ES prioritātei jābūt cīņai ar terorismu, kam seko bezdarba problēmas risināšana, cīņa pret krāpšanos nodokļu jomā, migrācijas jautājumi, ārējo robežu aizsardzība un vides problēmu risināšana. Aptaujas dalībniekiem tika jautāts, kurās jomās nepieciešama lielāka vai mazāka ES iesaiste problēmas risināšanā. Apskatiet mūsu interaktīvo infografiku (pievienota raksta labajā malā), lai uzzinātu detalizētu informāciju. (Lasīt tālāk: Aptauja: ES iedzīvotāji pauž viedokli par ES prioritātēm)

13.09.2016

Iespēja uzsākt mācību gadu ar izaicinājumu, piesakoties stipendijai uz Japānu

 

Bezpeļņas organizācija „„AFS Latvija” Starpkultūru programmas” izsludina konkursu vidusskolēniem uz daļējo stipendiju mācībām Japānā 2016./2017. mācību gadā, dienvidu ciklā. Pieteikties stipendijai iespējams līdz šī gada 12.septembrim, aizpildot pieteikuma anketu „AFS Latvija” mājas lapā www.afs.lv/.

Lasīt vairāk>>>

13.09.2016

Nīderlandes prezidentūra ES Padomē: 2016. gada 1. janvāris – 30. jūnijs


Prezidentvalsts Nīderlandes darba programmā uzmanība ir pievērsta četrām svarīgākajām jomām: migrācija un starptautiskās drošība, stabilas finanses un noturīga eurozona, Eiropa kā novators un darbvietu veidotāja un tālredzīga klimata un enerģētikas politika.
Prezidentvalsts vēlas tādu Eiropas Savienību, kas koncentrējas uz Eiropas iedzīvotājiem un uzņēmumiem svarīgām lietām, tādu ES, kas ar inovācijām veido izaugsmi un darbvietas un izveido saikni ar pilsonisko sabiedrību. Prezidentvalsts veicinās rīcību ES līmenī vienīgi tad, ja tas būs efektīvāk nekā valsts līmeņa politikas pasākumi.

* Nīderlandes prezidentūras tīmekļa vietne 

06.01.2016

Edgara Rinkēviča aicinājums Pasaules Tirdzniecības organizācijas dalībvalstīm

Edgars Rinkēvičs aicina Pasaules Tirdzniecības organizācijas dalībvalstis elastīgi piemēroties jauniem pasaules tirdzniecības izaicinājumiem

17. decembrī, uzrunājot Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) 10. Ministru konferences sanāksmes dalībniekus Nairobi, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs vērsa uzmanību uz to, ka ir augusi uzticība daudzpusējās tirdzniecības sistēmai – pēdējo 20 gadu laikā PTO ir pievienojušās vairāk nekā 30 jaunas dalībvalstis, tostarp pasaules lielākās un arī pasaules visvairāk neaizsargātās tautsaimniecības.

Lasīt vairāk>>>

21.12.2015

Izstrādāts Ātrdarbīgu elektronisko sakaru tīklu izvēršanas likumprojekts


Lai atvieglotu un stimulētu ātrdarbīgu elektronisko sakaru tīklu izvēršanu, ir izstrādāts Ātrdarbīgu elektronisko sakaru tīklu izvēršanas likumprojekts, kuru ceturtdien, 17.decembrī, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē (VSS).
Likumprojekta mērķis ir atvieglot un stimulēt ātrdarbīgu elektronisko sakaru tīklu izvēršanu, veicinot esošās fiziskās infrastruktūras koplietošanu un dodot iespēju efektīvāk izvērst jaunus sakaru tīklus par zemākām izmaksām. 

Lasīt tālāk>>>

21.12.2015

Jauni ES datu aizsardzības noteikumi: vairāk patērētāju kontroles pār privātajiem datiem

Jaunie ES datu aizsardzības tiesību akti, par kuru galīgo redakciju Eiropas Parlaments un ES Padome neoficiāli vienojās otrdien, bet apstiprināja EP Pilsoņu Brīvību komitejā ceturtdien, radīs vienotus un digitālajam laikmetam pielāgotus noteikumus visā ES. Tie uzlabos arī tiesisko paredzamību un palielinās uzticēšanos digitālajam vienotajam tirgum. Viens no jaunajiem noteikumiem, piemēram, paredz, ka būs jāsaņem nepārprotama personas piekrišana datu apstrādei.

Lasīt vairāk>>>

21.12.2015

Iespēja jauniešiem pieteikties Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvai


Jauniešiem ir iespēja pieteikties Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvai. Šī balva tiek piešķirta jauniešu veidotiem projektiem, kuru mērķis ir veicināt Eiropas apziņas veidošanos.
Pirms gada pirmā vieta tika piešķirta Luksemburgas studentu projektam @RealTime WW1, kura mērķis ir tviterī atainot dzīvi Pirmā pasaules kara laikā.
Trīs labākie projekti saņem ne tikai atzinību, bet arī naudas balvu: 5000 eiro apmērā par labāko projektu, 3000 eiro par otro vietu un 2000 eiro par trešo vietu. 2016. gada rudenī laureāti apmeklēs Eiropas Parlamentu Briselē vai Strasbūrā.
Pieteikšanās konkursam šeit.
Vairāk par Kārļa Lielā balvu iespējams lasīt šeit.
Ja ir kādi papildus jautājumi, tad lūdzu sazinieties ar Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā pa telefonu 6708 54 60 vai rakstos uz e-pastu epriga@europarl.europa.eu.
Dalība šajā konkursā jebkuram Latvijas jaunietim būtu lieliska pieredze un tā veidota mūsu jauniešu apziņu, ka esam daļa no vienotās Eiropas.

21.12.2015

9.decembrī Preiļu GB seminārs bibliotēku darbiniekiem

10.00 - 12.00     Preiļu EDIC Austrumlatgalē informatīvs seminārs  “Prasme  orientēties  informācijā “.
                            Lektors :  TV 24 un LV radio žurnālists, ES lietu eksperts Ansis Bogustovs

29.12.2015

Iznākusi ziņu lapa Nr. 21

Šajā numurā Jūs varat iepazīties ar sekojošiem tematiem:

* Nautrēnu vidusskola piedalās ERASMUS+ projekta nedēļā Rumānijā - ES Rēzeknes novadā,
* Rēzeknes novada pieredze tiek popularizēta Briselē - ES Rēzeknes novadā,
* Uzņēmēji apsprieda grants ceļu atjaunošanu Ludzas novadā - ES Ludzas novadā,
* Apbalvo Prezidentūras testa uzvarētājus - ES Krāslavas novadā,
* Latvijas Banka laiž apgrozībā ES karoga jubilejai veltītu 2 eiro piemiņas monētu,
* Latvijas vieta ES demogrāfijā - infogramma.

 

 

01.12.2015

Klimata pārmaiņas - Parlaments piedalās klimata sarunās Parīzē


No 29. novembra līdz 11. decembrim gandrīz 200 pasaules valstu pārstāvji pulcēsies Parīzē, lai panāktu jaunu globālu vienošanos klimata jomā, kurai jāstājas spēkā pēc 2020. gada. Eiropas Parlamentu sarunās pārstāvēs 15 deputātu delegācija, kura Parīzē atradīsies no 8. līdz 12. decembrim. Parlaments savus mērķus klimata jomā formulējis oktobrī pieņemtajā rezolūcijā par virzību uz jauna starptautiska nolīguma klimata jomā noslēgšanu Parīzē. 

Lasīt tālāk >>>

 

01.12.2015

<< < 27 | 28 | 29 | 30 | 31 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites