PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Aprīlis 2024

P O T C P S Sv
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Balsošana
Kādus bibliotēkas attālinātos pakalpojumus izmantojat visvairāk?

e-grāmatu bibliotēka 3td.lv

iespēja pasūtīt grāmatu elektroniski

bibliotekāra konsultācijas pa telefonu vai e-pastu

datubāze Letonika.lv

rakstu kopiju piegāde e-pastā

novadpētniecības kolekcijas materiāli

Apmeklētāji
Šodien: 1

Kopējais skaits: 1228157

Aizvadīta Latgales reģiona bibliotēku darbinieku konference

20. septembrī Preiļu Galvenajā bibliotēkā norisinājās Latgales reģiona bibliotēku darbinieku konference “Bibliotēka – vieta, kur gribas atgriezties”.
Preiļu Galvenās bibliotēkas vadītāja Ilona Skorodihina klātesošos informēja par EDIC Austrumlatgalē kontaktpunkta Preiļos aktuālajiem darba virzieniem un prezentēja literāro darbu krājumu “PREIĻI UN ES. 15 gadi Eiropas Savienībā”. Latvijas Bibliotekāru biedrības valdes priekšsēdētāja Māra Jēkabsone ziņoja par gaidāmajām izmaiņām Latvijas bibliotekāru ētikas kodeksā. Tālivaldis Langenfelds ar lekciju “Vizuālā informācija – harmoniska bibliotēkas interjera sastāvdaļa” mudināja bibliotekārus pievērst uzmanību bibliotēkas interjeram un vizuālajām norādēm un ievērot labas gaumes principus. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studiju un zinātņu prorektore Angelika Juško-Štekele lekcijā “Ģimenes un gadskārtu tradīcijas Latgalē” norādīja, ka mūsdienās tautas tradīciju pārmantojamību dažkārt vairs nenodrošina ģimenes, bet gan skolotāji un bibliotekāri. Ar Latgales Centrālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību veidošanas pieredzi un kampaņām sociālajos tīklos dalījās Jana Konopecka lekcijā “Bibliotēkas popularizēšana sociālajos tīklos: krājums, pakalpojumi, tēla veidošana”. Fizioterapeite Karīna Rubina informēja par kustību lomu bibliotekāra labsajūtas veidošanā un demonstrēja praktiskus vingrinājumus. Biedrības ZINIS valdes priekšsēdētāja Vita Brakovska ar lekciju “Praktiskais radošums manai darba labizjūtai – pamats arī manai profesionālajai izaugsmei” mudināja bibliotekārus atklāt savu unikalitāti un raudzīties uz lietām plašāk, nekā tas ikdienā ierasts.
Konferences noslēgumā bibliotekāri piedalījās radošuma meistarklasēs: Preiļu Galvenās bibliotēkas vecākās bibliotekāres Solvitas Ertas vadībā gatavoja dāvanas pašu rokām, V. Brakovska mācīja atklāt sevī radošumu, J. Konopecka dalījās pieredzē, kā veidot mūsdienīgas afišas un posterus.
Konferencē piedalījās vairāk nekā 80 bibliotēku darbinieki no Preiļu, Riebiņu, Aglonas, Dagdas, Balvu, Līvānu, Rēzeknes, Ludzas, Ciblas Zilupes, Krāslavas, Daugavpils, Vārkavas, Ilūkstes novadiem. Konferenci organizēja Preiļu Galvenā bibliotēka, Preiļu novada dome, EDIC Austrumlatgalē kontaktpunkts Preiļos un atbalstīja Latvijas Bibliotekāru biedrība un Valsts Kultūrkapitāla fonds. 

Inese Šņepste,
Preiļu Galvenās bibliotēkas vadītājas vietniece 

PREZENTĀCIJAS

FOTOGALERIJA







30.09.2019

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites