PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Aprīlis 2024

P O T C P S Sv
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Balsošana
Kādus bibliotēkas attālinātos pakalpojumus izmantojat visvairāk?

e-grāmatu bibliotēka 3td.lv

iespēja pasūtīt grāmatu elektroniski

bibliotekāra konsultācijas pa telefonu vai e-pastu

datubāze Letonika.lv

rakstu kopiju piegāde e-pastā

novadpētniecības kolekcijas materiāli

Apmeklētāji
Šodien: 1

Kopējais skaits: 1236106

Bibliotēku konsultatīvais centrs sagatavojis publikāciju Nākotnes bibliotēka. Attīstības tendences un prognozes un konsultatīvu materiālu Uzziņu klasifikācija un uzskaite bibliotēkā: teorija, ieteikumi un pieredze.
Kopš 2014. gada pavasara Amerikas Bibliotēku asociācijas paspārnē darbojas Bibliotēku nākotnes centrs, kura uzdevums ir sekot līdzi attīstības tendencēm, kas tuvākā vai tālākā nākotnē var skart bibliotēkas un pieprasīt inovatīvu risinājumu ieviešanu. Sadarbībā ar dažādu jomu ekspertiem Bibliotēku nākotnes centrs ir apkopojis un savā tīmekļa vietnē īsi raksturojis 19 aktuālas attīstības tendences, kas jau ir skārušas vai arī tuvākajā laikā noteikti skars bibliotēku ikdienu. Publikācijā Nākotnes bibliotēka. Attīstības tendences un prognozes atspoguļots Amerikas Bibliotēku asociācijas Bibliotēku nākotnes centra tendenču apkopojuma latviskojums, kas papildināts ar skaidrojošu papildinformāciju un uzskatāmiem piemēriem. Sagatavotajam materiālam ir informējoša ievirze, un tas ir adresēts ikvienai Latvijas bibliotēkai.
Publikācija pieejama: http://dom.lndb.lv/data/obj/file/263451.pdf

Konsultatīvajā materiālā Uzziņu klasifikācija un uzskaite bibliotēkā: teorija, ieteikumi un pieredze apkopoti nozīmīgākie atzinumi un ieteikumi uzziņu pakalpojumu organizēšanā, kā arī raksturota atsevišķu bibliotēku praktiskā pieredze.
Izdevums sastāv no piecām daļām. Līdzās definīcijām, uzziņu veidu skaidrojumam un izpildes metodikai aprakstīti arī to novērtējuma principi un atsevišķu valstu un bibliotēku pieredze. Tā kā raksturīga mūsdienu uzziņu darba tendence ir pāreja no tradicionālajām uzziņām uz digitālajām, tām izdevumā pievērsta pastiprināta uzmanība - vēlamies, lai par šī pakalpojuma ieviešanu ieinteresētos arī tās bibliotēkas, kuras to vēl nav paguvušas izdarīt.
Konsultatīvajā materiālā netiek izvirzīti konkrēti uzstādījumi - tā kā tēma ir ļoti plaša un sazarota, norādīti tikai galvenie virzieni, kas varētu noderēt bibliotēkas informācijas pakalpojumu stratēģijas izveidē. Izdevums sniedz iespēju kritiski izvērtēt savu personisko vai savas bibliotēkas pieredzi, lai izvēlētos atbilstošu darbības modeli uzziņu procesa sakārtošanā.
Izdevums pieejams: http://dom.lndb.lv/data/obj/file/263444.pdf

12.06.2015

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites