PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Marts 2024

P O T C P S Sv
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Balsošana
Apmeklētāji
Šodien: 1227

Kopējais skaits: 1201791

Nedēļas LNB preses apskats

Preses apskatā: raksti par Valsts kultūrkapitāla fonda finansējumu literatūras nozarei un tā izlietojumu grāmatu izdošanā un literāro pasākumu norisēm bibliotēkās, konferenci un diskusiju “Latviešu Avīzes” un laikmets ” Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā, grāmatu iepirkumiem LNB īstenotajā programmā “Vērtīgo grāmatu iepirkuma programma publiskajām bibliotēkām”. Apskatā iekļauta apkopojoša informācija par Ventspils bibliotēkas pakalpojumiem, Jūrmalas Centrālās bibliotēkas direktores Māras Jēkabsones raksts par darbu šajā amatā, Madonas Novada bibliotēkā norit reorganizācija, Sērenes pagasta bibliotēkai jauna vadītāja un citi aktuāli notikumi. Žurnāla "Baltais Valis" decembra speciālizlaidumā ievietota nozīmīgāko Vecrīgas un tuvākās apkārtnes objektu kara paskaidrojumiem ukraiņu valodā. Kartē norādīta arī LNB ēka. Autortiesības nosaka nepieciešamību žurnālu lasīt LNB Periodikas lasītavā. Tieši tāpat uz lasītavu jāiet, lai redzētu, ka Ilustrētā Junioriem decembra numurā informē par LNB Zviedrijas institūta interaktīvo izstādi "Laipni lūgti uz Alfona Oberga viesībām" LNB 7. stāva ātrijā.

Lasiet vairāk...

21.12.2022

Latvijas Bibliotēku portāla novembra rakstu apkopojums


Raksta apkopojumā aicinām iepazīties ar ziņām par šādām tēmām:

  • Seminārs “Lauzt robežas – meklēt identitātes” par jauniešiem bibliotēkās;
  • Kas ir Zaļā bibliotēka? IFLA ENSULIB definīcija;
  • Bibliotēku fiziskās telpas renesanse kā viena no attīstības tendencēm;
  • "Latviešu grāmatai 500" aktualitātes reģionu bibliotēkās,;
  • Uzsākam jaunu sociālo mediju rubriku “Ko dara bibliotekārs?”

Lasiet vairāk...

06.12.2022

Nedēļas LNB preses apskats

ApskatāLNB Konferenču centra vestibilā no 30.novembra līdz 2023.gada 31.janvārim skatāma Igaunijas, Latvijas, Lietuvas mākslinieku ilustrāciju ceļojošā izstāde “Skriet ar vilkiem”, LNB Digitalizācijas nodaļas un Bibliotēku attīstības centra pārstāvji tiekas ar Jēkabpils novada bibliotekāriem, lai kopā pārrunātu aktuālos jautājumus par novadpētniecību grāmatu krātuvēs, eksperts no LNB lektors Tālivaldis Langenfelds tika pieaicināts, lai diskutētu par Balvu Centrālās bibliotēkas iespējamo atrašanās vietas maiņu, Ventspils bibliotēka saņēma LNB projekta “Grāmatu iepirkums publiskajām bibliotēkām” 2.posma grāmatas, prestižo Voldemāra Caunes balvu “Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem” saņēma divas laureātes, un citi jaunumi Latvijas bibliotēkās.

Lasiet vairāk...

06.12.2022

Nedēļas LNB preses apskats

Preses apskatā: LNB speciālistu seminārs par digitalizāciju Limbažu Galvenajā bibliotēkā ; turpinās darbs pie digitālās kolekcijas "Industriālais mantojums" satura veidošanas ; Latvijas Avīzes rubrikā "Komentāri" citēts dr. hist. Valtera Ščerbinska izteikums par okupāciju no intervijas Latvijas Radio ; Jaunpilī jauna grāmatu pils ; Liepājas bibliotēka atzīmē 245. gadskārtu ; no 14.-20. novembrim atzīmēs Ziemeļvalstu literatūras nedēļu ; ielūkošanās "Zelta ābele 2021" grāmatu izstādē, un citi jaunumi Latvijas bibliotēkās.

Lasiet vairāk...

14.11.2022

Jauna tīmekļa vietne Grāmatai 500


Latviešu grāmatniecības vēsturei zīmīgā datumā, 8. novembrī, tiek atvērta un ikvienam kļūst pieejama jauna mājas lapa  https://www.gramatai500.lv/

Mājas lapā var iepazīties ar notikumiem un jaunumiem, kas saistīti ar grāmatniecības piecsimtgadi notikumu ciklā “Latviešu grāmatai 500”.


Programmu veido  Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) un “Latviešu grāmatai 500” partneri.

Lasīt vairāk...

09.11.2022

Valsts svētku programma novada bibliotēkās


Turi Latviju dziļi ieslēgtu savā sirdī.

Turi to kā lielāko dārgumu,

ko nedrīkst pazaudēt,

Jo zaudējis Latviju, tu zudīsi pats!

/J. Jaunsudrabiņš/

 

Valsts svētku programma Preiļu novada bibliotēkās

08.11.2022

LNB preses apskats

LNB preses apskats par aktuālo nozarē:

https://www.biblioteka.lv/wp-content/uploads/2022/11/LNB_preses_apskats_04-11-2022_compressed.pdf

 

Preses apskatā: Rīgas Grāmatu svētki un izdevuma "Lasāmvietas. Ceļvedis pa lasīšanas vietām 20.gs. sākuma Rīgā" atvēršana LNB, izstāde "Latviešu Avīžu"divsimtgade“ Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā, intervija ar Ventu Koceri, LU Akadēmiskās bibliotēkas direktori, Jēkabpils un Ludzas bibliotekāru brauciens uz Helsinku bibliotēkām un citas ziņas no Latvijas bibliotēkām. 03.11.2022 Mājas Viesis raksta par Latviešu grāmatu 500, Ir - par Rīgas Grāmatu svētkiem, novembra Ilustrētā Junioriem piemin izstādi Bikibuks un Galda spēļu trešdienas LNB. Raksti autortiesību ierobežojumu dēļ nav ietverti preses apskatā.

 

08.11.2022

Jaunieguvumu apskats

Jaunieguvumu apskata novembra numuri (Nr.4/2022):

“Jaunieguvumu apskats: humanitāro un sociālo zinātņu izdevumi svešvalodās”

“Jaunieguvumu apskats: tehnoloģiju un dabaszinātņu izdevumi svešvalodās”

 


08.11.2022

Literatūras ceļvedis - jauns numurs

LNB Bibliotēku attīstības centra speciālistu veidotā izdevuma “Literatūras ceļvedis” jaunākais numurs nonāk pie Latvijas bibliotekāriem nedēļā, kurā LNB notiek arī vairākas citas nozīmīgas ar lasīšanu un bibliotēku krājumu veidošanu saistītas norises – 22. Rīgas Grāmatu svētki (vairāk informācijas: https://www.lnb.lv/rigas-gramatu-svetki), kā arī BAC organizētais publisko bibliotēku krājuma komplektēšanas speciālistu seminārs, kurā pārrunāti jautājumi, kuri skar gan oriģinālliteratūras un ukraiņu literatūras krājuma veidošanu, gan krājuma saglabāšanu un gatavību tā aizsardzībai iespējamās krīzes situācijās. Pie citiem īpaši nozīmīgiem grāmatām veltītiem notikumiem minami arī Mārtiņa Ķibilda grāmatas “Atslēgas” atvēršanas svētki: https://www.lnb.lv/martina-kibilda-gramatas-atslegas-atversanas-tiesraide/

Jau otro nedēļu turpinās grāmatu nodošana Latvijas reģionu bibliotēkām KM finansētās, LNB BAC īstenotās programmas “Grāmatu iepirkums publiskajām bibliotēkām” ietvaros. Ar jauniem, saistošiem latviešu literatūrai un kultūrvēsturei veltītiem un nozaru literatūras izdevumiem, vairāki no kuriem iekļauti arī Grāmatu iepirkuma programmas sarakstā, piedāvājam iepazīties “Literatūras ceļveža” oktobra numurā:

https://dom.lndb.lv/data/obj/1057679.html

 

Lai izdodas iesaistīties grāmatu notikumos, kā arī pamanīt savu gaidītāko un noderīgāko grāmatu un rast laiku tās iepazīšanai!

08.11.2022

Sociālo mediju rubrika “Ko dara bibliotekārs?”


Lai popularizētu Latvijas bibliotekāru veikumu, vairotu sabiedrības izpratni par bibliotekāra darba ikdienu un celtu bibliotekāru profesionālo pašapziņu, Latvijas Bibliotēku portāls uzsāk jaunu sociālo mediju rubriku “Ko dara bibliotekārs?”. Iknedēļas publikāciju veidā Bibliotēku portāla Instagram kontā, kā arī Bibliotēku attīstības centra Facebook vietnē tiks atspoguļoti visdažādākie bibliotekāru darba aspekti. Lasītājiem tā būs unikāla iespēja ielūkoties bibliotēku ikdienas aizkulisēs un par bibliotekāra darbu uzzināt vairāk pašu bibliotekāru vārdiem. Publikācijas būs pieejamas tikai minētajos sociālo tīklu kontos, tālab aicinām sekot un dalīties! Kā arī – ja esi bibliotekārs un vēlies iepazīstināt ar savu darbu, raksti portāla redakcijai uz portals@lnb.lv

Lasīt vairāk...

01.11.2022

<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites