PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Marts 2024

P O T C P S Sv
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Balsošana
Apmeklētāji
Šodien: 1099

Kopējais skaits: 1200247

Latvijas Bibliotēku portāla augusta rakstu apkopojums
Augusts izskan līdz ar vasaru, un ir sagatavots Latvijas Bibliotēku portāla mēneša
rakstu apkopojums: ŠEIT
Lai iedvesmas un saules bagāts rudens!

01.09.2023

LNB KAC Mācību kursu piedāvājums

LNB Kompetenču attīstības centra jaunākās profesionālās pilnveides programmas grafiks par laika posmu līdz 2023.gada decembrim:

29.08.2023

LNB preses apskats_25.08.

Preses apskatā: LNB 104. dzimšanas dienā ar īpašu pasākumu akcentēs šogad LNB piešķirto valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa statusu; noslēdzas "Vasaras pirmdienas Latvijas Nacionālajā bibliotēkā"; Ogres Centrālajā bibliotēkā pasniegta Dzintara Soduma balva literatūrā; par balvu "Gada bibliotekārs Zemgalē"; Krimūnu bibliotēka - mazā "gaismas pils"; atmiņu pēcpusdiena "Baltijas ceļš - brīvības ceļš" Staiceles bibliotēkā, kā arī citi jaunumi un notikumi nozarē.

Lasīt vairāk...

31.08.2023

LNB preses apskats_18.08.

Preses apskatā: Latvijas Bibliotekāru biedrības Vidzemes nodaļas 23. saiets-konference "Cilvēks - bibliotekārs, bibliotēkas lietotājs, iedzīvotājs" Ogres Centrālajā bibliotēkā un īss ieskats dažādu publisko bibliotēku pasākumos.

Vairāk lasiet...

22.08.2023

LNB preses apskats_11.08.

Preses apskatā: LNB Atbalsta biedrības direktore Kārina Pētersone stāsta par projektu "Iedvesmas bibliotēka", atskats uz Pasaules latviešu ekonomikas un innovāciju forumu LNB telpās, LNB Bērnu literatūras centra Ilzes Margas dalība grāmatu "Darbiņi visam gadam" un "Eksperimenti visam gadam" svētkos LNB, par lasīšanas maratonu "Grāmatons",  Alūksnes novada bibliotēkas rīkoto kapusvētku stāstu vakaru un citām norisēm Latvijas bibliotēkās. 

Vairāk lasiet...

22.08.2023

LNB preses apskats_04.08.

Preses apskatā: LNB lasītveicināšanas programma "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija" Saldus novadā gūst lielu atsaucību, pasniegta Jāņa Baltvilka balva bērnu un jauniešu literatūrā un grāmatu mākslā, stāsti no muzeja "Latvieši pasaulē" izstādes "Uzvilkt Latviju. Latviešu tautastērps pasaulē", kas skatāma LNB, veltījums izcilā mediķa un mecenāta Kristapa Keggi piemiņai, Čikāgā godina Latviešu Fonda dāsnākos ziedotājus, intervija ar Saldus novada bibliotēkas direktori Margaritu Marcinkēviču, Saldus novada Stāstu bibliotēkas nolēmušas turpināt popularizēt šo nemateriālā mantojuma daļu, Preiļu novadā slēgta Līču bibliotēka, Madonas novada bibliotēkās uzsākti projekti, konkursi un mācības, kā arī citi jaunumi un notikumi nozarē.

Vairāk lasiet...

22.08.2023

Bibliotēku portāla jūlija rakstu apkopojums

Sagatavots Latvijas Bibliotēku portāla mēneša rakstu apkopojums: ŠEIT

 

Aicinām arī ielūkoties izdevuma "Literatūras ceļvedis" tīmekļvietnē www.literaturascelvedis.lv un lasīt vasaras numura grāmatu apskatus, kā arī pieteikties uzrakstīt par izlasītajām grāmatām kādam no nākamajiem numuriem!

03.08.2023

Literatūras ceļvedis - jauns numurs

Numura galvenā tēma šoreiz ir ar Latviju, tās vēsturi saistīti izdevumi, cita mūsu autoru sarakstīta nozaru literatūra. Saturā iekļautas arī vairākas grāmatas, kuru autori – LNB darbinieki. Izņemot dažus bērniem adresētus izdevumus, daiļliteratūru šoreiz nepiedāvājam – apzinoties, ka jūsu veltītā laika vērts atslodzes romāns vai dzeju grāmata atradīs ceļu pie sava lasītāja jebkurā gadījumā – tuvākās bibliotēkas, drauga vai radinieka ieteikti.

Ne tik nopietnai, prātu atslogojošai lasīšanai aicinām izvēlēties arī vasarai piestāvošas bērnu grāmatas, darot to bērnu kompānijā vai vienatnē – un arī tad, ja esat nopietni, rūpju nodarbināti pieaugušie. Uz to mūsu izdevumā iekļautas grāmatas apskatā lasītājus aicina kultūras žurnāliste, grāmatu blogere Inga Kaļva-Miņina, nododot mums britu rakstnieces Katrīnas Randelas vēstījumu, kurš ietverts nelielā, bet saturiski ietilpīgā grāmatiņā "Kāpēc bērnu grāmatas jālasa arī tad, kad esam tik veci un gudri" – par to ir vērts aizdomāties!

Lai mums atrodas brīdis vērtīgai grāmatai jebkurā gadalaikā – līdzsvarā ar dziesmu, deju, labu koncertu, ogošanu vai pastaigu pa jūrtaku!

Jaunākais numurs pieejams šeit: https://dom.lndb.lv/data/obj/1294886.html kā arī tīmekļvietnē www.literaturascelvedis.lv

12.07.2023

Ziņu un reģionālo laikrakstu portālu apskats

Ar ziņu un reģionālo laikrakstu portālu apskatu no 27. jūnija līdz 4. jūlijam var iepazīties ŠEIT

12.07.2023

LNB preses apskats - jūnijs

LNB preses apskatā: LNB izstāde "Uzvilkt Latviju. Latvieša tautastērps pasaulē", pieminēta digitālā kolekcija "Dziesmu svētku krātuve", medijpratības seminārs Ludzas novada bibliotēkā ar LNB Bibliotēku attīstības centra atbalstu, Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības Rēzeknes centrālajā bibliotēkā, akreditētas Krāslavas un Siguldas novadu bibliotēkas, Naukšēnu pagasta bibliotēkai – 110, kā arī citas norises Latvijas bibliotēkās.

Jūlijā "Ilustrētā Junioriem" aicina apmeklēt LNB ar tās daudzveidīgajām izstādēm.

Preses apskats izlasāms ŠEIT

30.06.2023

<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites