PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Aprīlis 2024

P O T C P S Sv
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Balsošana
Apmeklētāji
Šodien: 1

Kopējais skaits: 1237689

Par 3td e-GRĀMATU bibliotēku

Jaunais gads ir sācies ar jauniem pakalpojumiem bibliotēkas lasītājiem. Klāt ir Zvaigznes diena! No 2019. gada 6. janvāra Kultūras informācijas sistēmu centrs un SIA „Tieto Latvija” sadarbībā ar apgādu „Zvaigzne ABC” pašvaldību publisko bibliotēku lasītājiem visā Latvijā piedāvā jaunu pakalpojumu, nodrošinot iespēju bez maksas lasīt latviešu autoru e-grāmatas tiešsaistē mobilajā ierīcē vai datorā.
Pakalpojums „3td e-GRĀMATU bibliotēka” ir pieejams tikai reģistrētiem bibliotēku lasītājiem (ar bibliotēkas izveidotu grāmatu rezervēšanai Alise katalogā attālinātās piekļuves lietotāja kontu) tīmekļa vietnē www.3td.lv , kur sadaļā „Par e-grāmatu bibliotēku” atrodama arī plašāka informācija par reģistrēšanās un lasīšanas nosacījumiem.
Šobrīd lasītājiem tiek piedāvāti vairāk nekā simt „Zvaigznes ABC” izdevumi (galvenokārt daiļliteratūra) –  gan latviešu literatūras klasika (Apsīšu Jēkabs, Jānis Ezeriņš u.c.), gan mūsdienu autoru darbi, kuri iemantojuši lasītāju atzinību, tai skaitā Vladimira Kaijaka „Enijas bize”, „Zem Marsa debesīm”, „Nārbuļu dēli” un „Mantinieki”, kas pamatā populārajam televīzijas seriālam „Likteņa līdumnieki”, tāpat kinorežisora Aivara Freimaņa „Katls”, Ingunas Baueres biogrāfiskie romāni, latviešu fantāzijas un detektīvžanra sacerējumi.
Aicinām bibliotēkas aktīvi izmantot “3td e-GRĀMATU bibliotēku” un piedāvāt šo iespēju saviem lasītājiem. “3td e-GRĀMATU bibliotēkas” attīstībā nozīmīgi būs bibliotekāru un lasītāju priekšlikumi, jo tie palīdzēs papildināt platformu gan saturiski (ar jaunām e-grāmatām, piesaistot arī citas izdevniecības), gan arī padarīt to par lasītājiem ērti lietojamu e-pakalpojumu.

REĢISTRĒŠANĀS

e-GRĀMATU bibliotēkas lietošanas noteikumi

08.01.2019

Iznācis apvienotais “​Literatūras ceļveža​” novembra/decembra numurs

Izdevums aplūkojams:

http://dom.lndb.lv/data/obj/file/24545172.pdf

21.12.2018

Bibliotēku attīstības centra un sadarbības partneru pasākumu plāns 2019. gadam

Lasīt vairāk >>>

18.12.2018

07.12.2018

Aicinām pieteikties bibliotekārus, mācību centru lektorus, nodarbību vadītājus un citus interesentus uz mācībām, kas plānotas 2019. gada pirmajā cetur

Izsludinām Latvijas Nacionālās bibliotēkas Kompetenču attīstības centra Tālākizglītības un profesionālās pilnveides izglītības programmu īstenošanas laika grafiku 2019. gada janvārim - martam.
Kursu grafiks pieejams mūsu mājaslapā:  https://lnb.lv/sites/default/uploads/files_old/media/lnb-macibu-centrs/lnb-kursu-grafiks-2019-jan-marts.pdf
Aicinām kursiem pieteikties savlaicīgi, nekavējot pieteikšanās termiņu, kā arī atgādinām, ka noteikti nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketas daļu par kursu apmaksu.
Pieteikuma veidlapu iespējams aizpildīt mūsu mājaslapā - https://lnb.lv/lv/pieteikums-profesionalas-pilnveides-kursiem  
Kursu anotācijas ir atrodamas mājaslapā: https://lnb.lv/lv/kompetencu-attistibas-centrs/lnb-kompetencu-attistibas-centra-piedavato-kursu-anotacijas  

Plašāka informācija par kursiem, zvanot vai rakstot uz LNB Kompetenču attīstības centru: 67806129, kompetencu.centrs@lnb.lv

07.12.2018

Aicinām ikvienu bibliotēku piedalīties projektā “Viena diena bibliotēkas dzīvē”

 


Aiz muguras Latvijas simtgades svinību kulminācijas mēnesis – daudz pārdomu, lepnuma, svinīguma. Par to, ka esam brīvi, ka brīvības cena ir augsta, ka ik dienu ir jābūt modriem par to, kas mums ir dots. Un bibliotēka ir nozīmīga šīs brīvības daļa, it visos laikos, pārvarot visdažādākās grūtības un arī ideoloģiskos mūrus.

Lasīt vairāk >>>

 

06.12.2018

Par Lursoft datubāzes ”Laikrakstu bibliotēka” pieeju 2019. gadā
  • Kultūras informācijas sistēmu centrs (KISC) sadarbībā ar SIA Lursoft programmas Elektroniskās publikācijas Latvijas bibliotēkām ietvaros 2019. gadā nodrošina ”Laikrakstu bibliotēka” datubāzes News.lv (www.news.lv) pieeju visām pašvaldību publiskajām bibliotēkām bez abonēšanas maksas.|
    N
    ews.lv ir portāls, kas saviem lasītājiem piedāvā publikācijas no vairāk kā 100 dažādiem laikrakstiem. Portāls ik dienas tiek papildināts ar vairākiem simtiem jaunu rakstu gan no Latvijas centrālajām, gan reģionālajām avīzēm un citiem izdevumiem.
    Portāls piedāvā:
  • pēc vēlamajiem parametriem meklēt rakstus līdz pat 20 gadus senā arhīvā;
  • meklēt kartē interesējošās publikācijas;
  • uzzināt, kādi pasākumi notiek Tavā novadā un Latvijā kopumā;
  • izmantot bezmaksas Laikrakstu aģentu;
  • pievienot pasākumus un Uzņēmuma ziņas.

Pašvaldību publiskajām bibliotēkām nav jāpiesaka datubāzes abonēšana, tās pieeja, kā līdz šim, tiek nodrošināta VVBIS tīklā.

03.12.2018

2018.gada 5.decembrī Preiļu Galvenajā bibliotēkā seminārs Preiļu reģiona bibliotēku darbiniekiem

10.00 - 11.00  
Aktualitātes bibliotēku darbā 

Pārtraukums 

11.30
'Tendences un spilgtākās īpatnības jaunākajā dzejā Latvijā', lektore Iveta Ratinīka, DU literatūrzinātnes doktorante, literatūras pētniece, latviešu valodas skolotāja un dzejniece 

03.12.2018

Literatūras ceļvedis Nr.7/2018

       “Literatūras ceļveža” oktobra numurs savus lasītājus sasniedz mūsu valsts jubilejas mēneša ieskaņā –  laikā, kad rudens lasīšanas sezona rit pilnā sparā.
       Oktobra numura novitāte – izdevumu vērtētāju un ieteicēju pulku papildinājuši arī vairāki  LU Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas Baltu filoloģijas maģistra studiju  programmas 1. un 2. kursa studenti, kuriem literāro norišu vērtēšana ir laba prakse profesijas apguvē.  Viņu izvēle nepārsteidz: tie ir mūsdienu jauno autoru – gan dzejas, gan prozas rakstītāju – daiļdarbi,  kurus viņi piedāvā neatstāt bez ievērības arī mums, bibliotēku darbiniekiem.
       Aicinām pievērst uzmanību arī nelielai niansei – vairāki izdevumi šajā numurā izpelnījušies  vairāku vērtētāju interesi, savukārt daži – iekļauti arī iepriekšējā numurā. Ar to vēlamies pievērst  uzmanību gan viedokļu dažādībai, gan arī izdevumu saturiskajai vērtībai. Sekojiet aprakstos  norādītajām saitēm.
      
Svinēsim patriotisko novembri kopā, tomēr dažubrīd piedāvājam laiku pavadīt arī  divatā – aizraujošas un izzinošas grāmatas kompānijā! 

Izdevums aplūkojams: http://dom.lndb.lv/data/obj/file/23918087.pdf

15.11.2018

Labdien, stāstniecības tradīciju uzturētāji un atbalstītāji!

Vēlamies informēt par diviem svarīgiem un aktuāliem notikumiem stāstniecībā šī gada novembrī:
1. Atgādinām, kas šī gada 22. novembrī Latvijas Universitātes bibliotēkā (Kalpaka bulvārī 4, Rīgā) norisināsies 3. Latvijas Stāstnieku konference! Šogad konferences tematika saistīta ar stāsta saistību ar vietu. Konferences noslēgumā paredzēts pārrunāt Latvijas stāstnieku asociācijas aktuālos jautājumus un turpmākās ieceres. Papildus informāciju skatiet pielikumā vai šeit: http://stastnieki.mozello.lv/jaunumi/params/post/1623298/aicina-pieteikt-dalibu-3-latvijas-stastnieku-konference 
2. Prasme izstāstīt stāstu ir kļuvusi par vienu no aktuālākajām 21. gadsimta sociālajām prasmēm! Aicinām piedalīties stāstnieku apmācībās un pieteikt dalību „Stāstnieku skolā”, kas sāksies jau šī gada 6. novembrī. Papildus informāciju skatiet: http://stastnieki.mozello.lv/jaunumi/params/post/1635419/esi-21-gadsimta-stastnieks-piesakies-stastnieku-skolai-novembri

Evija Maļkeviča
Latvijas Stāstnieku asociācija
+37126187266
stāstnieki@gmail.com

31.10.2018

<< < 19 | 20 | 21 | 22 | 23 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites