PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Aprīlis 2024

P O T C P S Sv
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Balsošana
Kā jūs vērtējat ES "zaļā kursa" politiku?

pilnībā atbalstu, par to jau sen bija jādomā

ir dažas labas idejas, kuras atbalstu

neatbalstu, viss tāpat ir kārtībā

neinteresējos par šo jautājumu

Apmeklētāji
Šodien: 1

Kopējais skaits: 1230184

Kā nezaudēt valstspiederīgos bērnus?

Aizvien biežāk plašsaziņas līdzekļos parādās ziņas par Latvijas pavalstnieku bērniem, kuŗi izņemti no ģimenēm Apvienotajā Karalistē, Īrijā, arī Norvēģijā. Latvijas vēstniecība Lielbritanijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē informē, ka 2013. gadā no Latvijas pavalstnieku ģimenēm izņemti 40 bērni, 2014. gadā – 89, bet pagājušajā gadā vēstniecībai ir informācija par 61 bērnu. Savukārt Latvijas vēstniecībai Īrijā ir zināms, ka šobrīd ārpusģimenes aprūpē ir vairāk nekā simt Latvijas valstspiederīgie bērni. Jāteic, ka sabiedrībā un arī plašsaziņas līdzekļos bieži vien skan nolemtības nots – sak, viņiem ārzemēs pavisam citi likumi, birokrātija ir nepārvarama un vispār jau viņi par to vien sapņo, kā citu valstu pilsoņiem atņemt bērnus.
Vai viss ir tik vienkārši?

Lasīt tālāk>>>

25.02.2016

Noslēgusies 44.starptautiskā bērnu mākslas konkursa "Lidice 2016" Latvijas kārta

016.gadā aprit 70 gadi, kopš dibināta Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija. Izglītības joma ir UNESCO darbības pirmā prioritāte un arī tās lielākais darbības lauks. Visā pasaulē UNESCO strādā, lai veicinātu izglītības pieejamību visiem, uzlabotu izglītības kvalitāti un nodrošinātu tās atbilstību ikviena dažādajām vajadzībām, ticot, ka tieši izglītība ir sociālās un ekonomiskās attīstības priekšnoteikums.

UNESCO Čehijas Republikas Nacionālā komisija aicinājusi 44.Starptautisko bērnu mākslas izstādi-konkursu Lidice 2016 veltīt tēmai Skola? Izglītība!.

Arī Preiļu novada izglītības iestāžu audzēkņi atsaucās uz šo aicinājumu un, atbilstoši nolikuma tēmai zīmēja zīmējumus un piedalījās atlases konkursā Rīgā. Latvijas kārtas 196 izstādes darbu vidū ir arī nosaukto audzēkņu darbi, kuri tiks izstādīti Rīgas domē. Pavisam konkursam Rīgā tika iesūtīti 897 darbi no 53 Latvijas novadiem un pilsētām.

Latvijas kārtas laureāti

Fotogalerija

25.02.2016

Latgales reģions starptautiskajā tūrisma izstādē - gadatirgū Balttour 2016

No 5. līdz 7. februārim izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā norisinājās 23. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus Balttour 2016, kurā savu tūrisma piedāvājumu tradicionāli prezentēja arī Latgales reģions. Pateicoties Latgales reģiona attīstības aģentūras un Latgales plānošanas reģiona mērķtiecīgam darbam, kā arī Latgales pašvaldību atbalstam, reģiona stendā tika ietverts plašs tūrisma piedāvājums, kas pieejams Latgalē - naktsmītnes, apskates objekti, aktīvā tūrisma iespējas u.c.
Ikgadējā izstāde Balttour ir viens no nozīmīgākajiem gada notikumiem Baltijas valstu tūrisma nozarē. Izstādē piedalās 470 eksponenti un 850 dalīborganizāciju no 40 Eiropas, Centrālās Āzijas un Tuvo Austrumu valstīm.

25.02.2016

| Ir iznācis Europe Direct informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais izdevums Nr.3

Šajā numurā Jūs varat iepazīties ar sekojošiem tematiem:
* Veiksmīgi aizritējusi Latgales tūrisma speciālistu dalība tūrisma izstādē Vakantiebeurs 2016 - ES Rēzeknē
* Preiļu novada bērnu zīmējumi izstādīti Rīgas domē un ceļos uz izstādi Čehijā - ES Preiļos
* Viss sākās Ļucinas štetelē… - ES Ludzā
* Latgales reģions prezentēja savu tūrisma piedāvājumu starptautiskajā tūrisma izstādē Balttour 2016
* Bērnu aizsardzība internetā: ekspertu vērtējums un izmaiņas pēc ES datu reformas
* Kiberdrošība: kas mūs apdraud internetā?

Uzziņai: EUROPE DIRECT ir visu Eiropas Savienību aptverošs tīkls, kas ļauj iedzīvotājiem saņemt nepieciešamo informāciju un sazināties ar Eiropas Komisiju savas dzīvesvietas tuvumā.

23.02.2016

Šonedēļ EP: ekonomikas pārvaldība, Lielbritānija un ES, attiecības ar Irānu, Zikas vīruss

 

Šonedēļ nacionālo parlamentu pārstāvji Briselē tiksies ar Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem, lai pārrunātu ES budžeta plānošanas ciklu, Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons ar vadošajiem EP deputātiem spriedīs par reformu priekšlikumiem un nosacījumiem Lielbritānijas palikšanai ES, savukārt Irānas ārlietu ministrs Mohamads Džavads Zarifs Parlamentā runās par situāciju pēc sankciju atcelšanas. EP deputāti uzklausīs starptautisku ekspertu viedokli par Zikas vīrusa draudiem.

Lasīt vairāk>>>

19.02.2016

Lielbritānijas dalība ES: "Parlaments darīs visu iespējamo, lai atbalstītu kompromisu"

 

Ja tiks panākta vienošanās par nosacījumiem Lielbritānijas palikšanai Eiropas Savienībā, Eiropas Parlaments (EP) darīs visu iespējamo, lai to atbalstītu, taču rezultātus nevar garantēt, pēc tikšanās ar Lielbritānijas premjeru Deividu Kameronu sacīja Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Martins Šulcs. Otrdien Kamerons tikās ar vadošajiem EP deputātiem, lai pārrunātu Parlamenta nostāju Lielbritānijas jautājumā.

Lasīt vairāk>>>

19.02.2016

Piedalies! Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļa

 

No 2016. gada 30. maija līdz 5. jūnijam notiks Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļa (ESDW). ESDW mērķis ir popularizēt aktivitātes, pasākumus un projektus, kas vērsti uz ilgtspējīgu attīstību un ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu (SDGs) sasniegšanu, Eiropas mērogā.

 Lasīt vairāk>>>

19.02.2016

Finanšu ministra amatā stājas Dana Reizniece-Ozola

 

Ceturtdien, 11. februārī, Saeimai izsakot uzticību jaunizveidotajam Ministru kabinetam, finanšu ministra amatā stājas līdzšinējā ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, tādējādi šajā amatā nomainot Jāni Reiru, kurš savus finanšu ministra amata pienākumus veica 464 dienas un šobrīd sāks darbu kā labklājības ministrs.

Lasīt tālāk>>>

 

16.02.2016

Globālo faktoru ietekme no inflācijas vēl neatkāpjas

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem patēriņa cenu līmenis janvārī bija par 0.3% zemāks nekā pirms gada. No vienas puses šādu gada inflācijas līmeni varētu vērtēt kā negaidīti zemu, ņemot vērā, piemēram, akcīzes pieaugumu degvielai un pakāpenisku ienākumu kāpumu, taču jāņem vērā, ka turpinājās globālo resursu cenu kritums. Janvāra inflāciju ietekmēja arī netipisks tūrisma pakalpojumu cenu kritums.

Lasīt tālāk>>>

16.02.2016

Infografika "Situācija valstīs ar ievērojamu patvēruma meklētāju skaitu"

 

 

 

 

 


 

11.02.2016

<< < 24 | 25 | 26 | 27 | 28 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites