Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
NOTIKUMI
Bērnu un jauniešu grāmatu manuskriptu konkurss



Izdevniecība "Latvijas Mediji" izsludina bērnu un jauniešu grāmatu manuskriptu konkursu. Tā ietvaros gaidīti gan pieredzējušu, gan iepriekš neizdotu autoru darbi, kā arī grāmatu ilustrācijas visdažādākajos žanros. Veidosim un papildināsim, iespējams, nozīmīgāko – bērnu un jauniešu –  grāmatu sektoru kopā!

Lai veicinātu augstvērtīgas un mūsdienīgas bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras tapšanu Latvijā, izdevniecība aicina izmantot joprojām neskaidro pandēmijas laiku un radīt jaunus darbus latviešu valodā. Gaidīsim manuskriptus un/vai ilustrācijas bērnu un jauniešu grāmatām, kas aizrauj un uzrunā!

Vai Tev padomā ir ilustrēts stāsts bērniem? Grāmata pašiem mazākajiem? Jauniešu mīlestības, spriedzes romāns? Komikss vai grafiskā novele? Piedzīvojums skolēniem? Uzraksti vai ilustrē to un piedalies jauno darbu konkursā!

Manuskriptiem izvirzītas trīs plašākas vecuma kategorijas: bērniem (3+), skolēniem (9+) un jauniešiem (14+), kurās autori var brīvi darboties. Konkursā autora žanru un grāmatu formātu izvēles nav ierobežotas. Iespējams iesniegt arī ilustratora ideju bērnu grāmatai, uzrādot shematisku idejas izklāstu un ilustrāciju paraugus.

Anonimizētus manuskriptus vērtēs žūrijas komisija. Kopējais konkursa honorāru fonds ir 6 000 EUR. Darbus, to aprakstus, kā arī informāciju par autoru/-iem jāiesniedz elektroniski, sūtot uz e-pasta adresi izdevnieciba@latvijasmediji.lv līdz 2021. gada 31. oktobrim.

Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties izdevniecības "Latvijas Mediji" Facebook lapā.

20.07.2021

Grāmatu lasīšanas maratons “Grāmatons”



Izdevniecība “Latvijas Mediji” aicina bērnus un jauniešus vecumā no 3 līdz 17 gadiem, kā arī viņu vecākus un citus ģimenes locekļus, ģimenes draugus iesaistīties grāmatu lasīšanas maratonā “Grāmatons”, izaicinājuma ietvaros lasot grāmatas latviešu valodā un pildot radošus uzdevumus.

Grāmatu lasīšana ir maratons visa mūža garumā. Tas ir vērtīgs brīvā laika pavadīšanas veids, kas uzlabo pašsajūtu un kognitīvās spējas. “Grāmatona” dalībnieki iepazīs vai turpinās apzināt bagāto literatūras pasauli, un, trenējot savu “lasīšanas muskuli”, varēs iegūt vērtīgas balvas.

Konkursa dalībniekam ir jāaizpilda “Grāmatona” kartīte, kas darbojas pēc spēļu “bingo” vai “sudoku” principa. Par izlasīto grāmatu jāuzraksta pavisam īsa atsauksme, jāveic foto uzdevumi. Konkursā noteiktas četras vecuma grupas: 3+, 5+, 11+ un ģimenes grupa, kurā ietilpst gan bērni, gan vecāki un citi ģimenes locekļi vai draugi.

Lai piedalītos naudas balvu un dāvanu karšu izlozē, konkursa dalībniekam jāaizpilda vismaz 3 lauciņi, kuros ir 2 grāmatas un 1 radošais uzdevums. Lielās balvas izlozē piedalīsies tie dalībnieki, kas aizpildījuši visu kartīti.

Kopējais naudas balvu fonds ir 400 EUR un 12 izdevniecības “Latvijas Mediji” dāvanu kartes 30 EUR apmērā, kā arī izklaidei un mācībām noderīga lielā balva, kas tiks atklāta izdevniecības “Latvijas Mediji” Facebook lapā. Konkursa uzdevumu kartīti ar aizpildītiem lauciņiem, kā arī fotogrāfijas jāiesniedz elektroniski, sūtot uz e-pasta adresi izdevnieciba@latvijasmediji.lv līdz 2021. gada 15. septembrim.

Ar grāmatu lasīšanas maratona “Grāmatons” konkursa nolikumu ir iespējams iepazīties izdevniecības "Latvijas Mediji" Facebook lapā.

"Grāmatona" kartītes: 3+5+11+Ģimene.

20.07.2021

"Bērnu žūrijas grāmatas laureātes"



Bērnu žūrijas grāmatas laureātes 2016-2020

10.06.2021

"Skaista mana tautasdziesma"



Latvju dainās spilgti izteikts mūsu zemītes skaistums. Te saule un lietutiņš kokiem uzsedz zaļu villainīti, te saulīte rotājas zelta ziedu vainagā, te kukainīšiem grezni svārki un bitītes meklē saldus ziedus. Bērnu literatūras nodaļā līdz 31.augustam skatāma PII “Pasaciņa” audzēkņu ilustrēto tautasdziesmu izstāde “Skaista mana tautasdziesma”.

Ienāc!

09.06.2021

Lasīšanas konkurss “Krauklis iesaka izlasīt”



Preiļu Galvenās bibliotēkas BLN lasīšanas konkursam “Krauklis iesaka izlasīt” 1.jūnijā tiek dots starts. Visi, kas pieteikušies konkursam, uzsāk lasīšanas sacensību līdz 20.augustam. 1.-9.klašu skolēni ļausies vasaras piedzīvojumiem kopā ar grāmatām. Lai jauki un aizraujoši! 

Vairāk lasiet šeit>>>


01.06.2021

Preiļos Nacionālās skaļās lasīšanas sacensību reģionālā kārta ir noslēgusies!



Ar rezultātiem vari iepazīties šeit...

31.05.2021

"Sveiks, veiklais lidoni!"



Pavasaris ir viltīgs - te saulīte kutina pakausi, te ziemīgs mākonis vēl uzmet pa pārslai uz degungala, bet skanīgie pavasara vēstneši liecina - nu jau būs, nu jau būs...

Bērnu literatūras nodaļas grāmatu izstādē "SVEIKS, VEIKLAIS LIDONI!" atradīsi dažādu lasāmvielu par putniem.

Ienāc! 

27.04.2021

BĒRNU, JAUNIEŠU UN VECĀKU ŽŪRIJA 2021



BĒRNU, JAUNIEŠU UN VECĀKU ŽŪRIJA 2021 var sākties!

Piesakies un TEV būs iespēja pirmajam/ai iepazīt vērtīgāko literatūru, ko iesaka izlasīt pieredzējuši literatūras eksperti.

Notici – tas ir tā vērts!

Lai pievienotos Preiļu Galvenās bibliotēkas ekspertu grupai, zvani 28661351 vai 65381231

Lasīt vairāk ŠEIT

27.04.2021

“Literatūre/Sākumskola”



Sākot ar 28. martu ik svētdienu sākumskolēnu tālmācības sagurumu kliedēs jauns raidījums “Literatūre / Sākumskola”izglītojoša spēle, kas 1. – 6. klašu bērnus ievedīs 12 mūsdienu latviešu autoru grāmatu pasaulēs.

Raidījumu ierakstus un metodiskos materiālus meklē šeit 

21.04.2021

Re, kur laba grāmata!



Bibliotēku nedēļa - īstais laiks, lai sāktu veidot virtuālo grāmatu krātuvi bērniem un pusaudžiem!

Iesaisties arī Tu - pastāsti par savu iecienītāko grāmatu!

Anketa pieejama šeit →

20.04.2021

<< < 21 | 22 | 23 | 24 > >>